Ce scrie presa maghiară despre epidemia de coronavirus din România: S-a răspândit mai rapid decât a făcut-o vreodată de la izbucnire

0
318

În ultimele şapte zile, epidemia de coronavirus din România s-a răspândit mai rapid decât a făcut-o vreodată de la izbucnire, scrie presa maghiară de stat.

Potrivit statisticii realizate de agenţia de presă MTI în baza datelor oficiale publicate de către Grupul de Comunicare Strategică, în cele şapte zile care s-au încheiat luni au fost înregistrate cu 108% mai multe cazuri noi de infecţii (9745), decât în cele şapte zile anterioare, scrie Hirado.

Deşi cifrele au început din nou să crească abia în urmă cu o săptămână, recordul anterior al ritmului creşterii a fost doborât deja.

Cea mai mare rată de creştere anterioară a fost înregistrată la mijlocul celui de-al patrulea val al epidemiei, la data de 18 septembrie a anului trecut, când numărul cazurilor într-o săptămână a depăşit cu 91% numărul cazurilor din săptămâna anterioară.

Luni, autorităţile au raportat 1.756 de cazuri noi, cu 88% mai multe decât media zilnică din ultimele două săptămâni. Marți, numărul cazurilor noi depistate a urcat deja la 3.900.

La sfârşitul lunii decembrie, autorităţile române au estimat că, până la sfârşitul lunii ianuarie, numărul cazurilor zilnice ar putea să ajungă la 25.000.

  

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.