5Gang a dat lovitura cu proiectul „Tabăra”. Filmul a devansat noul „Spider-Man” în box office-ul românesc de weekend

0
278

Filmul românesc „Tabăra”, proiect al grupului 5Gang, a devansat noul „Spider-Man” în box office-ul românesc de weekend.

Lungmetrajul regizat de Vali Dobrogeanu, cu Andrei Şelaru, Matei Dima, Dia, Cristi Munteanu şi Andrei Gavril în distribuţie, a generat, în primul weekend pe marile ecrane româneşti, încasări de 1,53 milioane de lei, potrivit cifrelor Cinemagia.

„Omul-Păianjen: Niciun drum spre casă/ Spider-Man: No Way Home”, al treilea film din serie cu Tom Holland în rol principal, a acumulat, în al treilea weekend de la premiera românească, încasări de 1 milion de lei şi a coborât un loc, după două săptămâni petrecute în fruntea clasamentului.

Filmul de aventuri „Clifford: Marele câine roşu/ Clifford the Big Red Dog” a debutat pe locul al treilea, cu încasări de 580.848 de lei.

„Matrix Renaşterea/ The Matrix Resurrection”, al patrulea din serie, cu Keanu Reeves, Jonathan Groff, Carrie-Anne Moss, Jada Pinkett Smith în distribuţie, a coborât două poziţii, până pe patru. În al doilea weekend de la debut, filmul a generat încasări de 209.033 de lei.

Locul al cincilea a fost ocupat de „The King’s Man: Începutul”, regizat de Matthew Vaughn, cu Aaron Taylor-Johnson, Gemma Arterton, Ralph Fiennes, Matthew Goode, Tom Hollander şi Rhys Ifans în distribuţie. Filmul a pierdut de asemenea două poziţii în top, după ce, în al doilea weekend de la premieră, a generat încasări de 189.693 de lei.

Top 10 al box office-ului românesc este completat de animaţia „Encanto”, drama „Casa Gucci/ House of Gucci”, comedia romantică „Te urăsc, te iubesc/ The Hating Game”, animaţia „Hai să cântăm din nou!/ Sing 2” şi de drama „Spencer”.

 

Sursa: Libertatea Zilei