Alexandru Muraru: AUR trebuie scos în afara legii. Am extins plângerile penale la adresa lui Claudiu Târziu și George Simion

0
366

Deputatul PNL Alexandru Muraru spune că a extins plângerile penale la adresa copreședinților AUR George Simion și Claudiu Târziu. Reprezentantul Special al Guvernului pentru Combaterea Xenofobiei și Antisemitismului mai spune că AUR ar trebui scos în afara legii, potrivit RFI.

„Instituțiile statului trebuie să răspundă dacă această formațiune, AUR, este o amenințare la adresa ordinii constituționale a României și pe cale de consecință e nevoie de activarea din lege a mecanismului pentru scoaterea în afara sa. S-au adunat numeroase elemente care fac posibilă și impun declanșarea acestui mecanism, pentru că statul trebuie să aibă o strategie pentru a se confrunta cu acest demon al trecutului”, a spus Muraru.

„Parchetul General poate declanșa această procedură și CCR este chemată, prin legea de la începutul anilor 2000 pe baza căreia se înființează și funcționează partidele politice, să confirme o asemenea rezoluție, a adăugat el.

Parlamentarul a mai spus că a făcut plângeri penale pe numele copreședinților AUR George Simion și Claudiu Târziu.

„Eu însumi am făcut mai multe plângeri penale și sesizări penale în ultimul an, cu privire la diverse fapte declanșate din interiorul AUR. Am fost chemat la audieri și pot să vă spun în premieră astăzi că după atacul asupra Parlamentului, de acum câteva săptămâni, sunt în legătură cu organele competente și am extins în aceste zile plângerile penale la adresa copreședinților AUR Claudiu Târziu și George Simion, pentru diverse fapte penale pe care le-am încadrat în plângerile mele, asta pentru că în discuțiile pe care le am cu investigatorii, un partid politic nu poate fi pus sub urmărire penală, dar membrii care au coordonat acest atac pot fi anchetați”, a spus Muraru.

 

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.