Medic epidemiolog: Vaccinați-vă pentru tulpina Omicron, nu pentru a intra la mall

0
350

„Vaccinați-vă pentru tulpina Omicron, nu pentru a intra la mall”, este mesajul medicului epidemiolog Adriana Pistol, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului de Sănătate Publică, înaintea valului 5 al pandemiei de COVID-19.

Noua variantă Omicron va deveni dominantă în România la mijlocul lunii ianuarie, iar vârful valului 5 ar putea fi atins în luna februarie, cu un număr maxim de 25.000 de cazuri pe zi, în scenariul cel mai pesimist, potrivit estimărilor Institutului de Sănătate Publică.

Capacitatea de răspuns a sistemului sanitar în valul 5 al pandemiei va fi suprasolicitată, cel puțin la nivelul din octombrie 2021, a avertizat miercuri medicul epidemiolog Adriana Pistol, într-o conferință de presă.

În aceste condiții, Adriana Pistol îi îndeamnă pe români să se vaccineze, subliniind că vaccinarea reprezintă „o măsură de prevenire a îmbolnăvirii. Varianta Omicron afectează și tinerii. Vaccinați-vă ca să nu faceți forme severe!”

 

Sursa: Mediafax