Cea mai mare captură de artificii din București. Unde erau ținute ascunse 5 tone de materiale pirotehnice

0
293

Peste cinci tone de artificii au fost confiscate în urma unor percheziții făcute de polițiștii din Capitală, fiind cea mai mare captură a unor astfel de produse.

Articolele pirotehnice erau deținute ilegal, în două locații din sectorul 2. Oamenii legii au reținut trei suspecți pe care i-au dus la audieri. 

Cele aproape 300.000 de artificii urma să fie vândute în piețele din Capitală.

În perioada sărbătorilor, polițiștii bucureșteni au confiscat în total 10 tone de artificii aduse ilegal în țară pentru a fi vândute.

O acțiune în acest sens a fost declanșată la nivel național în urmă cu o lună. A avut ca scop verificarea legalităţii operaţiunilor desfăşurate de persoanele fizice şi juridice cu articole pirotehnice. 

Acţiunile au în vedere modul în care sunt respectate prevederile legislaţiei în vigoare, de societăţile comerciale autorizate, care desfăşoară operaţiuni cu articole pirotehnice, precum şi identificarea persoanelor fizice și juridice neautorizate, care comercializează ambulant articole pirotehnice.

Până în prezent, în toată țara au fost verificate 466 de persoane fizice și juridice autorizate, fiind efectuate 1.624 de acţiuni în complexe, pieţe şi alte obiective. Pe timpul desfășurării acțiunilor, au fost identificate 466 persoane fizice și juridice neautorizate.

În urma acestor activități, au fost înregistrate 445 de dosare penale, în care sunt cercetate 532 de persoane. De asemenea, au fost constatate 523 de infracțiuni și aplicate 137 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 127.650 de lei.

Totodată, au fost confiscate 44 de tone de articole pirotehnice, din categoriile F1, F2, F3, F4 și P, în valoare de peste 1.400.000 de lei.

În cadrul acțiunilor, polițiștii cooperează cu specialişti din cadrul Ministerului Muncii și Justiției Sociale – Inspectoratele Teritoriale de Muncă și Ministerului Finanţelor Publice – Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.

 

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.