Premierul Nicolae Ciucă, mesaj de Ziua Memoriei Victimelor Comunismului în România: Un cald omagiu celor care, prin jertfa lor, ne-au redat libertatea!

0
276

Premierului Nicolae Ciucă a transmis un mesaj de Ziua Memoriei Victimelor Comunismului în România, în care spune că datorită celor care au pus umărul la răsturnarea dictaturii, unii chiar cu prețul vieții, românii se pot bucura acum de libertate. Ciucă amintește și că prea puțini dintre cei care au comis abuzuri în perioada comunistă au plătit pentru acest lucru.

„Să ne gândim astăzi, cu tot respectul cuvenit, la toți cei care au pus umărul, cu mult curaj și asumare, mulți dintre ei cu prețul vieții, la înlăturarea dictaturii totalitare în România. Locul lor în istorie este printre eroi. Datorită lor trăim astăzi într-o societate democratică la care românii au sperat timp de patru decenii și jumătate, în care comunismul a încălcat cu brutalitate drepturi fundamentale. Atrocitățile și abuzurile sistemului comunist din perioada 1945-1989 au curmat și au distrus vieți pentru care prea puțini dintre cei vinovați au plătit”, arată premierul în mesajul său.

„Vă îndemn astăzi, dragi români, să păstrăm fiecare un moment de reculegere în memoria tuturor celor au pierit în temnițele comuniste sau au avut de suferit din cauza atrocităților și abuzurilor regimului totalitar din perioada 1945-1989”, a mai transmis Ciucă.

„Cuvintele par prea mici să exprime pe măsură recunoștința față de victimele comunismului în România, care au crezut până la capăt în visul lor de libertate și democrație. Ceea ce noi, generațiile de astăzi, putem și suntem datori să facem este să le păstrăm vie amintirea și să le omagiem curajul, suferințele prin care au trecut și sacrificiul propriu în numele libertății tuturor”, a continuat el.

„Mă înclin cu deosebit respect în fața acestor adevărați eroi. În calitate de prim-ministru, susțin materializarea proiectelor de construcție a unor muzee dedicate memoriei victimelor comunismului, la București, Râmnicu Sărat și Timișoara, obiectiv asumat de Guvern și în Planul Național de Redresare și Reziliență, care vor arăta și generațiilor noi cât rău a însemnat comunismul pentru acest popor. Un cald omagiu celor care, prin jertfa lor, ne-au redat libertatea!”, a mai spus premierul.

 

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.