Cifre alarmante! Tulpina Omicron, responsabilă pentru aproape 3 sferturi din cazurile noi de COVID din SUA

Varianta Omicron a devenit majoritară în Statele Unite. Noua tulpină reprezintă 73,2% din noile infecţii cu COVID-19 în săptămâna încheiată la 18 decembrie, potrivit datelor autorităţilor sanitare americane.

Noua tulpină a SARS-CoV2 este mai răspândită decât tulpina Delta. Cu o săptămână înainte, tulpina Omicron reprezenta doar 12,6% din noile infecţii, relatează AFP, citată de Agerpres.

În prezent, Omicron reprezintă până la 96,3% din cazurile noi în trei state din nord-vestul Statelor Unite (Oregon, Washington şi Idaho), conform Centrelor pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor.

Într-un alt grup de state din sud-est, printre care Florida, Alabama şi Georgia, 95,2% din noile infecţii sunt provocate de Omicron, o proporţie similară altor regiuni ale ţării.

Statele Unite nu iau în calcul deocamdată un lockdown, a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki.

„Vom avea săptămâni sau luni grele pe măsură ce ne apropiem de iarnă”, a avertizat duminică renumitul om de ştiinţă american Anthony Fauci, consilierul Casei Albe pentru criza sanitară.

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a anunţat luni anularea festivităţilor de Anul Nou prevăzute în oraşul său, iar Forumul Economic Mondial, care urma să se întrunească în perioada 17-21 ianuarie la Davos (Elveţia), a fost amânat.

 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

Ultimele știri