Vești proaste pentru români! Certificatul verde nu se va aplica testelor antigen

0
326

Coaliţia discută, luni, forma proiectului de lege privind certificatul verde, între liberali şi social-democraţi existând divergenţe pe acest subiect. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila declara, recent, că se lucrează la un nou proiect de lege, diferit de cel al PNL, blocat în comisii, la Camera Deputaţilor.

 Certificatul verde nu se va aplica testelor antigen, liberalii respingând această variantă însă este posibil să se elibereze unul provizoriu, după prima doză de vaccin, au precizat surse politice, conform News.ro.

Partidele din coaliţie trebuie să clarifice toate elementele legate de certificatul verde, în special impactul bugetar al testării gratuite a angajaţilor.

Potrivit unor surse politice, PNL nu este de acord ca certificatul verde să se aplice celor care fac testul antigen, dar ar putea să se aplice celor care fac prima doză de vaccin, iar până la a doua doză, să fie eliberat un certificat temporar.

Este posibil ca proiectul să includă şi posibilitatea testării la privat. Partidele vor să analizeze şi impactul bugetar al acestor prevederi, inclusiv în privinţa numărului de zile pentru testarea gratuită.

Liberalii nu sunt de acord nici cu modificarea numelui certificatului verde în certificat COVID, pentru că ar produce confuzie în rândul cetăţenilor şi nici nu ar respecta prevederile europene privind introducerea acestui certificat.

 

 

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.