PSD spune că bugetul ar putea întârzia. Grindeanu: „Am fost sceptic că vom putea să îl adoptăm”

0
197

Vicepremierul Sorin Grindeanu spune că „e un semn de întrebare” dacă bugetul pe 2022 poate vi votat în Parlament înainte de sărbători. Dacă nu se va întâmpla acest lucru, bugetul va fi votat în ședință extraordinară, la sfârșitul lunii ianuarie, a spus și președintele PSD, Marcel Ciolacu.

„E un semn de întrebare. Și eu am fost sceptic că vom putea, până în Sărbători, să îl şi votăm în Parlament. Mi-aş dori acest lucru, dacă aceste discuţii vor fi mai scurte şi vor mulţumi, cât de cât, fiecare titular și fiecare parte”, a spus Grindeanu.

„Tot ceea ce este prins în programul de guvernare va fi prins şi în buget. Resursele bugetare trebuie să le asigure Ministerul Finanțelor”, a mai spus Grindeanu.

Declarația vine înaintea ședinței coaliției de guvernare, care începe luni la ora 16.00. Ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, urmează să prezinte proiectul de buget pe anul 2022.

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat miercuri că schița bugetului va fi prezentată luni, iar propunerea va fi supusă aprobării în Parlament înainte de Crăciun.

Și Marcel Ciolacu, președintele PSD, a anunțat luni că există posibilitatea ca bugetul de stat să fie adoptat la finalul lunii ianuarie 2022, într-o sesiune extraordinară a Parlamentului, în caz că nu va fi gata la 24 decembrie.

„Ministrul Finanțelor am înțeles că a strâns toate solicitările de la ministere și încercăm în ședința de coaliție de azi, dacă nu, o să mai facem încă una și mâine, și poimâine, și sperăm să finalizăm acest buget până pe data de 24 decembrie. Sunt două variante puse în discuție: ori pe 24 decembrie, ori la sfârșitul lui ianuarie în sesiune extraordinară”, a spus Ciolacu, la sediul PSD.

Surse liberale susțin că bugetul trebuie construit pe un deficit de 5,8%, iar condiția PNL este alocarea procentului convenit în coaliție, de 7% pentru investiții. Și liberalii admit că este posibil ca bugetul să întârzie și să fie adoptat abia la începutul anului viitor.

 

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.