USR iese la atac! Dacian Cioloș cere demiterea de urgență a lui Florin Roman din funcția de ministru al Cercetării

0
272

Președintele USR Dacian Cioloș cere premierului Nicolae Ciucă să îl demită din funcția de ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării pe Florin Roman, precizând că acesta a plagiat lucrarea de masterat și a mințit că a scris o carte.

“Florin Roman confirmă că o comparație între PNL și PSD e cât se poate de reală, cu deosebirea că el e doar plagiator, nepotrivit ca ministru al Cercetării și agresiv atunci când n-are dreptate.

Domnule prim-ministru Ciucă, vă cer să faceți curățenie în cabinetul dumneavoastră și să ne arătați că nu susțineți furtul și nu vă bateți joc de comunitatea cercetătorilor români lăsând să-i conducă un plagiator dovedit. Florin Roman nu are ce să caute în Guvernul României”, a declarat președintele USR Dacian Cioloș.

Potrivit unui comunicat de presă, USR transmite că după ce a mințit în CV că a scris o carte, Florin Roman, demonstrează, prin plagiatul descoperit, că minciuna este patologică la PNL.

Ce încredere ar mai putea avea cetățenii acestei țări în acest minister și, de fapt, în întregul guvern, știind că un ministru care a plagiat are de coordonat 1,8 miliarde de euro din bani publici? Furtul intelectual rămâne un furt oricât ar încerca Florin Roman și alți foști prim-miniștri sau miniștri să diminueze gravitatea faptei și el trebuie sancționat.  În aceste condiții, este de neacceptat rămânerea lui Florin Roman în funcția de ministru și cerem premierului Nicolae Ciucă demiterea sa.

Dacă PNL și PSD mai au un minim respect față de cetățenii acestei țări, ar trebui să îl remanieze cât mai repede pe Florin Roman din funcția de ministru. În caz contrar, prin tolerarea acestui furt, nu vor face decât să arate, o dată în plus, că pentru ei hoția nu contează, ba chiar te face ministru.

USR nu va tolera niciodată furtul și va sancționa întotdeauna orice formă de derapaj”, se mai arată în comunicatul USR.

Sursa: Mediafax