UE va produce 3,6 miliarde de doze de vaccin contra Covid-19 anul viitor

0
245

Fabricile de vaccinuri din Uniunea Europeană ar trebui să producă anul viitor 3,6 miliarde de vaccinuri COVID-19, dintr-o producție mondială de peste 20 de miliarde, au declarat miercuri doi înalți oficiali europeni, potrivit Reuters.

Țările UE administrează rapeluri după ce au finalizat vaccinarea primară a aproape 70% din populația UE, în timp ce în Africa doar 7% au fost imunizați împotriva coronavirusului.

„Vom produce în Europa mult mai mult decât este necesar”, a declarat oficialul UE în cadrul unei conferințe de presă, adăugând că administrarea de rapeluri în cadrul blocului nu este în conflict cu obiectivul de a vaccina întreaga lume, deoarece UE produce mai mult decât are nevoie pentru ea însăși.

Fabricile din UE vor produce 3,6 miliarde de doze de COVID-19 în 2022, în creștere de la aproximativ 3 miliarde în acest an, a precizat oficialul, adăugând: „Este mult mai mult decât ceea ce avem nevoie pentru a vaccina și a administra și rapel populației noastre”.

Cei mai mari producători din Europa au fost până acum Pfizer și BioNTech. Alți producători de vaccinuri cu facilități în UE sunt AstraZeneca, Moderna și Johnson & Johnson . Novavax are, de asemenea, capacități de producție în UE și se așteaptă ca în curând să înceapă să livreze vaccinuri în Europa.

Un al doilea oficial a spus că UE a estimat că, în 2022, producția globală de vaccinuri COVID-19 va depăși 20 de miliarde de doze, citând capacitatea în creștere a producătorilor de vaccinuri din China și Rusia.

Sursa: Libertatea Zilei