Papa Francisc, critici dure la adresa Comisiei Europene, după documentul despre Crăciun: Multe dictaturi au încercat să facă astfel de lucruri

0
296

Papa Francisc critică dur Comisia Europeană, după propunerea de ghid intern cu privire la utilizarea cuvântului Crăciun.

Luni, în timp ce se deplasa de la Atena la Roma, Papa Francisc a denumit documentul despre Crăciun „un anacronism” și ăl denunță ca fiind „un act dictatorial”.

Papa Francisc a adus o serie de critici dure la adresa Comisiei Europene, după ce a fost publicat un „document cu privire la utilizare termenului de Crăciun”. Suveranul Pontif susține că multe dictaturi au încercat astfel de lucruri și nu este de acord cu practica Comisiei.

Suveranul Pontif a făcut o paralelă între ideea Comisiei Europene și practicile aplicate de mai multe dictaturi pe teritoriul Europei.

„În istorie, multe dictaturi au încercat să facă aşa ceva, gândiţi-vă la Napoleon, gândiţi-vă la dictatura nazistă, la dictatura comunistă, este un mod de laicitate edulcorată”, a spus Papa Francisc, potrivit Politico.

El este de părere că Uniunea Europeană trebuie să se trezească și să „nu deschidă calea unor colonizări ideologice”.

Comisia Europeană, document controversat cu privire la folosirea termenului Crăciun

Comisia Europeană a lansat recent, un set de practici interne, prin care se solicita să nu se facă referire, în comunicarea internă, la Crăciun. Totuși, după ce s-au creat o serie de controverse în mai multe state din blocul comunitar, eurocomisarul pentru egalitate, Helena Dalli a retras documentul privind comunicarea internă.

„Iniţiativa mea de a dezvolta documentul intern ca ghid de comunicare pentru personalul Comisiei a avut ca scop atingerea unui obiectiv important: acela de a ilustra diversitatea culturii europene şi de a arăta natura incluzivă a Comisiei Europene faţă de toate straturile sociale şi convingerile cetăţenilor”, a explicat comisarul european.

 

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.