Ce spune Alexandru Rafila despre introducerea certificatului verde

0
516

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a precizat, după declarațiile lui Ionuț Stroe pe tema certificatului verde, că cel mai important este ca o astfel de lege să fie introdusă într-un moment oportun.

„E un proiect de lege care este de vreo 4 ani în Parlament, care a stârnit diverse dezbaterii, eu am lucrat direct pe acel proiect de lege. Cred o astfel de declarație trebuie să fie făcută după o consultare în coaliție și cred că cel mai important lucru este ca o astfel de lege să fie introdusă într-un moment oportun, când sensibilitățile populației referitoare la acest subiect sunt mari. Cred că aceste lucruri trebuie judecate și discutate în coaliție și făcută conferință de presă după, așa ca și conduită generală”, a declarat Rafila, în emisiunea News Pass, moderată de Laura Chiriac.

Stroe: Legea vaccinării obligatorii ar trebui votată

Potrivit purtătorului de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, legea vaccinării obligatorii ar trebui „scoasă din sertare și să fie dezbătută”.

„Noi de dorim urgentarea acestor dezbateri. De altfel, această oscilație sau nehotărâre a unora întârzie acest proces și efectele negative se văd zi de zi. Ne-am dori responsabilitate din partea parlamentarilor pentru a avea o legislație cât mai curând. (…) Avem nevoie de o lege a certificatului verde. Am înțeles că miercuri va fi ședința de guvern la care vor veni cu noi propuneri concrete în legătură cu măsuri pentru rezolvarea crizei sanitare”, a spus Ionuț Stroe.

„Simt nevoia de a face o separație dintre Legea vaccinării și legea certificatului verde. Legea certificatului verde a apărut în contextul crizei sanitare COVID, legea vaccinării e de mai mult timp. E un moment oportun ca legea să fie scoasă din sertare și să fie dezbătută. Nu depinde neapărat de voința PNL”, a declarat Ionuț Stroe.

Liderii coaliţiei de guvernare PNL, PSD şi UDMR se reunesc luni seară, la ora 18.00, la biroul președintelui Senatului Florin Cîțu, în prima şedinţă de la învestirea Guvernului Ciucă.

Premierul PNL Nicolae Ciucă a anunțat deja că, din punctul de vedere al liberalilor, introducerea obligativității certificatului verde la locul de muncă „reprezintă o prioritate”, dar Alexandru Rafila a replicat că „trebuie introdus într-un moment oportun”.

 

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.