Incident tragic: Un șofer de TIR din România a fost găsit mort Belgia

0
422

Un șofer de TIR din România a fost găsit mort, miercuri seara, pe cheiul Euroterminalului Anvers din Waaslandhaven, Belgia. Camionul a fost găsit în apă, însă trupul șoferului nu a fost încă identificat.

În imaginile surprinse de camere se vede cum camionul a căzut în apă. Vehiculul fost recuperat, dar trupul șoferului încă nu a fost găsit. Accidentul s-a petrecut în cursul serii, la ora 20:00, dar a fost descoperit abia la ora 3:00.

„Nu sunt martori, dar camerele au filmat tot”, au declarat anchetatorii belgieni pentru hln.be.

În cursul nopții de miercuri spre joi, la ora 3:00, paznicii din port au văzut un camion pornit și o remorcă parcate pe partea laterală a docului, însă nu l-au găsit pe șofer. Verificând imaginile de pe camera de supraveghere, au aflat că un șofer român sosise în port cu o remorcă și două capete de tractor. Șoferul a urcat la un moment dat în camionul din spate pentru a-l da jos de pe platformă cu spatele, numai că a efectuat o manevră greșită și a căzut cu el în apă, scufundându-se în câteva momente.

Au fost alertate serviciile de urgență, iar echipajele sosite la fața locului au găsit camionul, nu și trupul șoferului român. Este posibil ca acesta să fi reușit să se salveze din cabină, dar să se fi înecat în apa rece a docului. Yves De Lariviere, directorul general al Euroterminalului Anvers, a declarat pentru presa belgiană că se fac oferturi pentru recuperarea trupului șoferului român, fiind folosită și o barcă dotată cu sonar.

Sursa: Libertatea Zilei