Prognoza meteo pentru luna decembrie 2021. Cum va fi vremea de sărbători?

0
284

ANM a transmis o estimare pentru perioada 29 noiembrie – 27 decembrie. Conform meteorologilor, luna decembrie va aduce temperaturi mai ridicate decât normalul perioadei în aproape toate zonele țării.

În prima săptămână a intervalului, 29 noiembrie – 6 decembrie, temperaturile vor fi la nivelul celor normale pentru această perioadă, ușor mai ridicate în regiunile extracarpatice, dar și ușor mai coborâte în cele vestice și la munte, spun meteorologii.

În regiunile intracarpatice, dar mai ales în zonele montane, cantitățile de precipitații vor fi excedentare.

În săptămâna 6-13 decembrie, temperatura medie se va încadra în limitele normale ale mijlocului de decembrie în întreaga țară.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

În săptămâna 13 – 20 decembrie, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele nord-estice.

În toată țara vor fi precipitații în cantități normale acestei perioade potrivit ANM.

În ceea ce privește săptămâna 20 – 27 decembrie, meteorologii anunță că va fi mai cald decât normalul termic al perioadei, în întreaga țară.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, dar cu posibilitatea unui deficit local în nord-est.

 

Sursa: Libertatea Zilei