Vești proaste pentru români! România nu va scăpa de valul cinci al pandemiei de coronavirus. Ministru: Sistemul medical și societatea trebuie să se pregătească

0
269

 

Ministrul Sănătății, Cseke Attila, a declarat că România se va confrunta și cu valul 5 al pandemiei de coronavirus, din cauza ratei scăzute de vaccinare.

 

„Chiar dacă suntem pe un trend descendent astăzi în ce privește internările, noi trebuie să fim procedural pregatiți pentru un eventual val următor care, din punctul meu de vedere, la actuala rată de vaccinare, va veni sigur în România, din păcate”, a declarat Cseke Attila, conform Știrileprotv.ro.

Acesta a insistat că societatea în ansamblu trebuie să fie pregătită, dat fiind că valul 5 COVID e practic o certitudine:

 „Sistemul medical și societatea din România, la actuala rată de vaccinare, trebuie să se pregătească pentru alte valuri. Noi săptămâna viitoare chiar vom avea o videoconferință cu direcțiile de sănătate publică și prefecturi pentru actualizarea, de exemplu, a planului de reziliență pe paturi”.

 

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.