Paradă de Crăciun: 5 morți și zeci de răniți după ce o mașină a intrat în mulțime

0
458

Un eveniment tragic a avut loc în SUA, la o paradă de Crăciun. Cel puțin 5 oameni au murit și 40 au fost răniți după ce o maşină a intrat în mulţimea care asista la eveniment. Printre victime se numără și copii. Martorii spun că șoferul nu a încercat să oprească după ce a rupt bariera, potrivit CNN.

Mașina, un SUV roșu, a trecut peste barieră și a intrat în viteză în oamenii care participau la parada care avea loc pe carosabil într-un oraș din statul Wisconsin.

Poliţia a anunţat că are un suspect în custodie şi că maşina a fost recuperată. În acest moment nu se poate spune dacă incidentul este sau nu un act terorist.

Procurorii verifică dacă șoferul fugea de la locul unei infracțiuni comise înainte. Spitalele locale spun că au primit cel puțin 28 de pacienți în urma incidentului.

Angela O’Boyle, care locuiește într-un apartament din zona în care s-a produs tragedia, a spus că privea parada de Crăciun de pe balcon atunci când mașina a intrat în mulțime.

„Am auzit țipete. Când am întors capul am văzut mașina rupând bariera. A lovit cel puțin două persoane și a trecut peste ele. Apoi a mers pe drumul către People’s Park, nu s-a oprit(…)E o imagine pe care n-aș fi vrut să o văd” a povestit ea pentru CNN.

„Comunitatea noastră a trecut prin clipe de groază și prin tragedie când ar fi trebuit să fie o sărbătoare a comunității. Sunt profund întristat că atât de mulți membri ai comunității noastre au mers la o paradă, dar s-au ales cu răni și cu inima frântă”, a spus Sawn Reilly, primarul dinWaukesha, Wisconsin.

„Parada noastră de Crăciun era în desfășurare când un SUV roșu a trecut prin baricade, îndreptându-se spre strada principală. Mașina a lovit peste 20 de persoane, unii dintre ei copii. S-au produs decese în urma acestui incident. Un ofițer și-a descărcat arma asupra vehiculului suspect încercând să-l oprească. Niciun trecător nu a fost rănit în urma descărcării armei”, a spus și Daniel Thompson, șeful poliției din Waukesha.

 

 

 

Sursa: Libertatea Zilei