Primăria Buzău a amenajat două locuri în care buzoienii pot veni să aprindă o lumânare în memoria lui Benone Sinulescu

0
432

Primăria Buzău a amenajat două locuri în care buzoienii pot veni să aprindă o lumânare în memoria artistului Benone Sinulescu, care a murit joi, la 84 de ani din cauza unei pneumonii.

Cele două locuri sunt în piaţa Dacia, pe scările Primăriei, şi în parcul Crâng, la stejarul plantat anul  trecut de artist. Stejarul se află în rotonda personalităţilor buzoiene inaugurată de municipalitate în februarie 2020, când mai mulţi buzoieni celebri, în frunte cu Benone Sinulescu, Dan Puric, Greg Scărlătoiu, au plantat 6 puieţi de stejari în timp ce alţi 6 stejari seculari au primit numele unor buzoieni care au dus faima Buzăului mai departe prin talentul şi activităţile lor.

„Maestrul Benone Sinulescu a plecat să cânte doinele Buzăului în lumea celor drepţi. Născut pe 24 mai 1937, la Siriu, Benone Sinulescu a fost şi rămâne un ,,ambasador” şi un simbol al Buzăului, prin muzica şi dragostea pentru locurile natale. Buzăul şi întreaga ţară l-au preţuit mereu. Cei care doresc să îi aducă un omagiu o pot face în cele două locaţii comemorative: piaţa Dacia, în faţa Primăriei şi parcul Crâng, la stejarul ce îi poartă numele.”, a transmis Primăria Buzău.

Benone Sinulescu este originar din localitatea buzoiană Siriu. În multe dintre piesele sale, artistul a cântat despre frumuseţile locurilor natale. De altfel, municipalitatea buzoiană a organizat încă de acum câţiva ani un festival concurs care îi purta numele. 

La Buzău, autorităţile, localnicii şi rudele artistului speră ca locuinţa acestuia, unde venea de fiecare data când avea vreme, să fie transformată în casă memorială.

 

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.