Ioana Mihăilă: Medicii sunt eroii acestui război cu un virus perfid. Ei ne tratează, ei salvează vieţi. De ce nu-ţi pasă de ei, Florin Cîţu?

0
483

Fostul ministru al Sănătăţii Ioana Mihăilă (USR) susţine că în timp ce premierul demis Florin Cîţu „se joacă de-a «rotativa» cu PSD”, Ministerul Sănătăţii nu are bani pentru salariile din decembrie ale medicilor, care sunt „eroii acestui război cu un virus perfid”.

„Florin Cîţu bate record după record şi lasă medicii din România fără bani de salarii. În vara acestui an lăsa personalul din centrele de vaccinare neplătit cu lunile. Promitea că la rectificare vor fi bani. Acum, ministrul interimar Cseke Attila trage si el semnalul de alarmă. Şi spune clar că fără o nouă rectificare nu se vor plăti salariile a zeci de mii de medici în decembrie”, afirmă Ioana Mihăilă, joi, într-o postare pe Facebook.

Ea adaugă că medicii sunt „eroii acestui război” cu virusul SARS-CoV-2.

„Iar Florin Cîţu se joacă de-a «rotativa» cu PSD. Medicii sunt eroii acestui război cu un virus perfid. Ei ne tratează, ei salvează vieţi. De ce nu-ţi pasă de ei, Florin Cîţu?”, conchide Mihăilă.

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a afirmat, miercuri seară, că 74.000 de salariaţi din sistemul medical – medici şi asistenţi din UPU, personal din DSP-uri, din serviciile de Ambulanţă, rezidenţi – nu au asigurat în acest moment salariul pe care ar trebui să-l primească în 15 decembrie. Ministrul a explicat că în următoarele 10-12 zile ar trebui găsite soluţii juridice, în lipsa unei rectificări bugetare.

 

 

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.