GCS: În prezent, în România, sunt disponibile 29 de paturi ATI pentru pacienţii Covid-19

0
254

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că joi, la nivel naţional, sunt disponibile 29 de paturi ATI pentru pacienţii cu COVID, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2.

„În data de 18 noiembrie 2021, conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional există 1.717 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19. În Bucureşti sunt avizate de DSP 391 paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19. „, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

De asemenea, la nivel naţional există o rezervă operaţională de 143 paturi ATI destinate pacienţilor de COVID-19.

Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienţilor ATI depăşeşte capacitatea secţiilor principale.

„La  nivel naţional, la acest moment sunt disponibile 29 paturi  libere de ATI, 5 în Bucureşti, 4 în judeţul Constanta, 3 în judeţul Harghita, 3 în judeţul Iaşi, 2 în judeţul Neamţ, 2 în judeţul Suceava, 2 în judeţul Teleorman, 1 în judeţul Tulcea, 3 în judeţul Vaslui, 4 în judeţul Vrancea  altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2”, a precizat sursa citată.

Sursa: Libertatea Zilei