Liviu Dragnea vorbește din culise: Există o înțelegere. S-a discutat ca USR să fie scos de la guvernare, ca PSD să facă alianţă cu PNL, să modifice Constituţia pentru a face din România republică parlamentară, ca să meargă Iohannis prim-ministru

0
354

Fostul lider al PSD Liviu Dragnea susţine că ştia despre o „înţelegere” din septembrie, la care s-a discutat „ca USR să fie scos de la guvernare, ca PSD să facă această alianţă cu PNL, să modifice Constituţia pentru a face din România republică parlamentară, ca să ajungă Klaus Iohannis prim-ministru”.

„De ce a făcut PSD mişcarea asta? De ce nu au cerut ei postul de prim-ministru? Ştiam de înţelegerea pe care au avut-o în septembrie la Iohannis, la discuţia cu Iohannis, unde a fost Ciolacu, Hellvig, Bode şi Cîţu. Nu ştiu unde a fost întâlnirea.

S-au discutat toate aceste lucruri, ca USR să fie scos de la guvernare, ca PSD să facă această alianţă cu PNL, să modifice Constituţia pentru a face din România republică parlamentară, ca să meargă Klaus Iohannis prim-ministru şi vedem cine o să fie preşedintele ales de Parlament. Tot ce se întâmplă în această perioadă, în ultimele luni de zile, are legătură cu 2024″, a susţinut Dragnea.

Întrebat pentru ce se modifică Legea fundamentală, Dragnea a spus: „Ca să se modifice Constituţia trebuie votul poporului român. (vor să modifice – n.r.) pentru modificarea sistemului de alegere al preşedintelui. Miza este viitorul preşedintelui Klaus Iohannis”.

El a fost întrebat, de asemenea, cui îi serveste această modificare.

„E simplu. Aşa s-a primit ordin la PSD, aşa fac. Se va juca în continuare Iohannis că va muta puterea de la Cotroceni la … De ce trebuie să tăiem noi un cireş pentru că o cireaşă este putredă? De ce trebuie să modificăm sistemul, forma de guvernământ din România, pentru că am avut un preşedinte 10 ani care a călcat în picioare Constituţia? Doi preşedinţi. De ce nu am putea să votăm un preşedinte care să respecte Constituţia? „, a afirmat Liviu Dragnea.

 

Sursa: Libertatea Zilei