Atenție! Vaccinarea anti-COVID este obligatorie pentru acești angajați

0
489

Ucraina va include medicii şi angajaţii municipali în categoriile pentru care vaccinarea anti-COVID este obligatorie.

Ministerul Sănătăţii din Ucraina a propus includerea personalului medical şi a angajaţilor municipali în categoriile profesionale pentru care vaccinarea împotriva COVID va deveni obligatorie.

Guvernul de la Kiev îi obligă deja pe profesori, pe angajaţii din instituţiile de stat şi pe cei din administraţiile locale să se vaccineze împotriva COVID, în caz contrar riscând să fie suspendaţi de la locurile de muncă.

Noua listă a categoriilor profesionale care trebuie să se vaccineze obligatoriu include personalul medical, angajaţii din primării şi cei din companiile municipale, a anunţat ministrul ucrainean al Sănătăţii, Victor Liaşko, potrivit Reuters, preluată de Agerpres.

Ucraina a înregistrat un număr record de cazuri de coronavirus şi de decese asociate COVID-19 în ultimele săptămâni, iar Guvernul de la Kiev a impus lockdown-uri stricte şi a promovat vaccinarea, încercând să limiteze efectele pandemiei.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, Ucraina a înregistrat 3,16 milioane de infectări şi 74.857 de decese asociate COVID-19 de la începutul pandemiei de coronavirus.

Totodată, Ucraina este una dintre ţările din estul Europei care înregistrează cele mai mici rate de vaccinare de pe continent. Doar 8,3 milioane de ucraineni din totalul de 41 de milioane de locuitori din această ţară sunt în prezent vaccinaţi cu schemă completă împotriva COVID-19.

Sursa: Libertatea Zilei