Explozie a numărului de cazuri de Covid-19 În Germania. Berlinul introduce restricții pentru persoanele nevaccinate

0
233

Germania este afectată de cel mai agresiv val al pandemiei de Covid, înregistrând peste 50.000 de cazuri noi, un record absolut. În Berlin sunt introduse primele restricții pentru  pentru persoanele nevaccinate.

Începând de luni, Berlinul interzice persoanelor nevaccinate accesul în  mai multe spații interioare, precum restaurante, baruri, saloane de coafură și săli de sport.

În conformitate cu noile reguli impuse, doar persoanele care au fost vaccinate complet şi cele care pot dovedi că s-au vindecat de această boală pot avea acces în spaţii de agrement şi alte locuri, relatează AFP. Această decizie a fost luată ca urmare a ”numărului crescut de cazuri de coronavirus” şi a ”presiunii în creştere asupra unităţilor de terapie intensivă”, a explicat, într-un comunicat, Senatul din Berlin.

Teatrele, muzeele şi evenimentele în aer liber care găzduiesc peste 2.000 de persoane, cum ar fi meciurile de fotbal, nu vor fi accesibile pentru adulţii nevaccinaţi. Minorii şi adulţii care nu pot fi vaccinaţi împotriva COVID-19 din motive de sănătate nu vor fi afectaţi de aceste noi restricţii, un test negativ fiind suficient pentru aceştia.

Între timp, companiile au fost încurajate să le solicite angajaţilor să lucreze mai mult de acasă şi să limiteze prezenţa la birou la 50% din personal.

Măsurile anunţate de Senatul din Berlin sunt printre cele mai severe luate vreodată în Germania, care a doborât în mod repetat în ultimele zile recordul de noi infecţii zilnice cu coronavirus, mai scrie sursa citată de Agerpres.

Germania a înregistrat joi un număr record de noi infectări cu COVID-19, raportând 50.196 de cazuri suplimentare în 24 de ore, potrivit institutului sanitar Robert Koch, un indicator al severităţii valului epidemic care a lovit ţara, informează AFP.

Este pentru prima dată când pragul de 50.000 de cazuri noi zilnice este depăşit de la începutul pandemiei după ce Germania a înregistrat un număr record de infectări în ultimele zile. Numărul de decese în 24 de ore a crescut joi la 235.

Cancelarul german Angela Merkel, aflată la final de mandat, a catalogat miercuri drept ”dramatică” recrudescenţa infectărilor pe teritoriul ţării, devenită considerabilă din luna octombrie.

”Pandemia s-a propagat din nou într-o manieră dramatică”, a deplâns purtătorul de cuvânt al cancelarului, făcând apel la autorităţile sanitare regionale competente să ia noi măsuri pentru a ţine situaţia sub control.

Sursa: Libertatea Zilei