Cioloş: USR nu va vota niciodată un guvern capturat de pesedism

0
436

USR nu va vota niciodată „un guvern capturat de pesedism”, a declarat, marţi, preşedintele acestei formaţiuni, Dacian Cioloş, adăugând că „s-a ajuns în această situaţie din cauza slăbiciunii liderilor penelişti şi cu îngăduinţa preşedintelui Iohannis”.

„USR rămâne, începând de astăzi, singura forţă proeuropeană care îşi doreşte cu adevărat modernizarea României şi care luptă împotriva clientelismului şi a proastei guvernări care sărăceşte populaţia şi de aceea, vreau să fie foarte clar, USR nu va vota niciodată un guvern capturat de pesedism, pentru că asta îi va costa scump pe români. Nu ne vom lăsa amăgiţi sub nicio formă de ceea ce a însemnat pesedismul”, a afirmat Cioloş la Parlament.

El a spus că s-a ajuns în această situaţie din cauza „slăbiciunii liderilor penelişti şi cu îngăduinţa preşedintelui Iohannis”.

„PNL a tot vorbit de reforme şi modernizarea ţării, dar nu a dat semne că chiar vrea să o pună în practică şi să facă reforme alături de USR. Am ajuns aici nu pentru că USR nu a fost suficient de flexibil, ci pentru că USR nu a acceptat să preia de la partidele vechi modelul acesta al minciunii şi ipocriziei faţă de promisiunile făcute”, a subliniat Cioloş.

Dacian Cioloş a mai spus că, din păcate, „PNL a fugit de asumarea reformelor şi s-a dus să găsească o soluţie acolo unde, probabil, se simte mai confortabil”.

„Nu cred că va fi o presiune din partea PSD să introducă în programul de guvernare depolitizarea administraţiei publice şi profesionalizarea, reforme profunde care să ajute mediul de afaceri, transparenţă în cheltuirea banului public. Deci, PNL nu şi-a dorit din păcate aceste reforme, pentru că dacă şi le dorea, le puteam face împreună”, a susţinut liderul USR.

Potrivit acestuia, pentru USR nu există altă soluţie decât „rezistenţa în faţa acestui partid penelisto – pesedist”.

„Aţi văzut că toate şicanele de la guvernare şi piedicile puse miniştrilor noştri au avut, se pare, acest scop: de a îndepărta USR de la guvernare şi de a merge alături de PSD. Am un mare regret că cetăţenii, în aceste vreme greu încercate, trebuie să treacă prin aceste dezamăgiri politice. Am primit semnale de ieri să fim deschişi şi să mergem la guvernare cu PNL (…), dar, din păcate, nu există altă soluţie pentru noi decât rezistenţa în faţa acestui partid penelisto – pesedist, care pare să se constituie astăzi din nou şi care, de fapt, într-un fel sau altul, a condus România în ultimii 30 de ani”, a adăugat Cioloş.

Cioloş a menţionat că partidul său va fi fidel mandatului asumat în faţa cetăţenilor.

„O să ne opunem abuzurilor acestei alianţe toxice de orice fel. Vom supraveghea şi vom denunţa cheltuirea discreţionară a banului public (…), vom urmări felul cum sunt puse în practică proiecte care au fost începute de miniştrii noştri, de reformă, construcţii de spitale, autostrăzi. Ne vom asigura că reformele din PNRR nu vor fi oprite. (…) Vom face tot ce ţine de noi să ne asigurăm că acest program nu devine o sursă clientelară pentru acest partid penelisto-pesedist pentru că pare că ceva a atras această înţelegere să se refacă şi probabil că simţul şi gustul banilor, însă PNRR nu e făcut ca să alimenteze buzunare clientelare, ci ca să promoveze reforme în România. (…) Ne vom opune şi clientelismului, şi politizării statului”, a arătat liderul USR.

USR se va organiza astfel încât în 2024 să fie o forţă alternativă la această guvernare, anunţă el.

„USR este un partid care vrea să ţină România în continuare pe direcţia proeuropeană şi să nu alunece spre iliberalism, aşa cum nu e exclus acest risc (…). USR rămâne fidel obiectivelor pentru care noi am intrat în politică, ca România să arate mai bine şi cetăţenii să se simtă bine trăind aici”, a mai afirmat Cioloş.

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.