Cum vor funcționa afterschool-urile? Anunțul făcut de ministerul Educației

0
254

​La afterschool-uri se vor aplica aceleași norme din ordinul comun care reglementează activitățile școlilor și grădinițelor, a anunțat luni ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

​„Unitățile de tip afterschool, conform acestei hotărâri, vor intra sub prevederile ordinului comun sănătate – muncă – educație”, a anunțat Cîmpeanu, la finalul ședinței de guvern.

Ministrul Educației a propus ca școlile să fie deschise fizic dacă rata de infectare în localitate este sub 3 la mie, renunțându-se în aceste cazuri la pragul de vaccinare de 60% a personalului din unitățile de învățământ respective.

Amintim că începând de luni s-au deschis cu prezență fizică doar grădinițele și școlile unde rata de vaccinare a personalului depășește 60%.

Ce prevăd art 55 și art. 56 din Hotărârea CNSU:

  1. Se propune menținerea obligației ca activitatea în creșe, să se desfășoare numai cu respectarea condițiilor stabilite prin ordin comun al ministrului educației al ministrului muncii și protecției sociale și al ministrului sănătății.
  2. Se propune ca activitatea operatorilor economici care desfășoară activități tip after-school să se desfășoare cu respectarea măsurilor de prevenire și limitarea a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2.

Sursa: Libertatea Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.