Klaus Iohannis, invitat în Egipt de președintele Abdel Fattah El-Sisi

0
204

Președintele Klaus Iohannis va efectua miercuri o vizită de stat în Egipt, la invitația președintelui Abdel Fattah El-Sisi. Iohannis se va întâlni și cu președinții celor două camere parlamentare egiptene. Vizita are loc în contextul în care Egiptul încheie starea de urgență impusă în 2017, ca urmare a unor atentate cu bombă.

„Președintele României, Klaus Iohannis, va efectua miercuri, 27 octombrie 2021, o vizită de stat în Republica Arabă Egipt, la invitația omologului său, Președintele Abdel Fattah El-Sisi.

Vizita se desfășoară în cadrul dialogului bilateral foarte bun din ultimii ani, precum și în contextul aniversării în 2021 a 115 ani de relații diplomatice dintre România și Republica Arabă Egipt.

Cu prilejul consultărilor oficiale, Președintele României și Președintele Republicii Arabe Egipt vor evalua posibilitățile concrete de a dinamiza și aprofunda dialogul politico-diplomatic și cooperarea la toate nivelurile, extinderea și diversificarea colaborării româno-egiptene pe plan economic, inclusiv prin stimularea schimburilor comerciale și a investițiilor, precum și în noi domenii sectoriale de interes pentru cele două state.

Discuțiile vor include și teme actuale de politică internațională, cu accent pe evoluțiile politice și de securitate din regiunea Orientului Mijlociu și eforturile de mediere în dosare de interes.

În cadrul vizitei de stat în Republica Arabă Egipt, Președintele României, Klaus Iohannis, va avea întrevederi și cu Președintele Camerei Reprezentanților din Parlamentul egiptean, Hanafy Ali El-Gebaly, și Președintele Senatului din Parlamentul egiptean, Abdel-Wahab Abdel-Razeq”, arată comunicatul emis de Administrația Prezidențială.

Starea de urgență a Egiptului va fi ridicată pentru prima dată în ultimii ani de zile, a anunțat luni președintele Abdel Fattah El-Sisi.

Egiptul a impus starea de urgență în aprilie 2017 după atentate cu bombă la biserici și a fost extinsă în mod regulat la interval de 3 luni, în ciuda îmbunătății securității.

Sursa: Libertatea Zilei