Florin Cîţu spune că nu există o flexibilizare a mandatului PNL: Este momentul ca şi cei de la USR şi PSD să facă concesie

Preşedintele PNL, Florin Cîţu a declarat, marţi, că Partidul Naţional Liberal are acelaşi mandat pentru un guvern minoritar PNL-UDMR şi că nu există nicio flexibilizare a acestui mandat. Premierul interimar a cerut din nou celor două formaţiuni, USR şi PSD, să susţină Cabinetul Ciucă în Parlament.

Preşedintele PNL, Florin Cîţu a declarat, la sediul partidului, că nu există o flexibilizare a mandatului PNL în negocierile pemntru formarea Guvernului.

”Nu ştiu cine a fost mandatat. Domnul premier desemnat este propus de PNL, poate fi mandatat doar de conducerea PNL”, a spus Cîţu, înntrebat dacă preşedintele Klaus Iohannis i-a spus premierului desemnat, Nicolae Ciucă, că poate flexibiliza mandatul de negociere.

”Nu există o flexibilizare a mandatului (…) Dacă ar exista, nu se poate face decât în BPN, nu  fost niciun BPN până acum, aşa că rămânem aşa cum am stabilit”, a adăugat preşedintele liberalilor.

Acesta precizat că nu va exista marţi un BPN al PNL.

”În continuare ne uităm la opţiuni şi vom continua discuţiile atât  cu USR şi cu ceilalţi parlamentari din Parlamentul României pentru a vedea care sunt condiţiile în care ar vota un guvern minoritar”, a mai declarat Cîţu.

Florin Cîţu a reiterat că PNL a făcut o concesie majoră, renunţând la propunerea cu el premier.

”PNL a arătat că poate trece peste acest moment, este momentul ca şi cei de la USR şi PSD să facă această concesie”, a mai spus Cîţu.

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele știri