Raed Arafat anunţă că instituţiile de învăţământ private suspendă activitatea cu prezenţă fizică, dar pot face ore online dacă doresc

0
280

Şeful DSU, Raed Arafat, a precizat, luni, că situaţie şcolilor private a fost remediată, acestea fiind obligate să suspende activitatea cu prezenţă fizică. Secretarul de stat a explicat că, pentru limitarea pandemiei, nu se poate impune unităţilor private să intre în vacanţă, acestea având posibilitatea de a face acest lucru sau cursuri online.

”La nivelul şcolilor private – că acesta a fost unul dinte subiectele importante de clarificat (…) ele au fost prevăzute în hotărârea CNSU de data trecută, nu s-a translatat în Hotărârea de Guvern. Hotărârea de acum prevede că activitatea fizică se suspendă (…)în unităţile private de învăţământ. Prezenţa fizică este interzisă, nimeni nu-i opreşte să facă online, dar nu cu prezenţă fizică în şcoală”, a declarat, luni, şeful DSU. 

Rad Arafat a precizat că decizia intră în vigoare imediat după publicarea în Monitorul Oficial. 

Şeful DSU apreciază că nu este vorba despre discriminare, ci despre o altă abordare a situaţiei. 

Arafat a precizat că, pentru limitarea pandemiei, autorităţile pot suspenda prezenţa fizică în unităţi, dar derularea orelor online nu are impact asupra îmbolnăvirilor. 

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat că articolul din decizia CNSU referitor la suspendarea cursurilor cu prezenţă fizică în unităţile de învăţământ private, inclusiv în cele 21 de şcoli care funcţionează după programa altor state, nu a fost preluat în Hotărârea de Guvern cu restricţiile de luni. În acest mod s-a creat confuzie. 

Sursa: Libertatea Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.