Delegaţie OMS la Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeş Timişoara

O delegaţie condusă de dr. Heather Papowitz, manager de criza în cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, s-a întâlnit, luni, cu conducerea Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeş Timişoara.

“Ne bucurăm să avem astăzi vizita reprezentanţilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, care doresc să vadă situaţia reală, în teren, şi împreună să analizăm măsurile pe care le-am putea lua astfel încat să ţinem sub control pandemia. Totodată, trebuie să vedem şi sprijinul pe care OMS îl poate oferi ţării noastre”, a transmis, luni, dr. Virgil Musta, şef Secţie Boli Infecţioase Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeş Timişoara.

Reprezentantul OMS a vizitat zona unde se fac triajul şi evaluarea pacienţilor COVID 19, radiologia, acolo unde pacienţii sunt evaluaţi imagistic, dar a vrut să afle mai multe informaţii şi despre programul Pandemic Controller, elaborat de dr. Virgil Musta. 

„Vrem să vedem situaţia în teren, efectiv, dincolo de statistici şi de raportări. Să vedem exact ce se întâmplă. Cel mai bine este să lucrăm ca o echipă pentru a sprijini eforturile depuse. Felicităm guvernul că a decis să pună în aplicare măsuri mai dure. Ştim că, acum, este o presiune uriaşă pe sistemul sanitar. Cel mai important este să ţinem scăzut numărul de cazuri, să facem în aşa fel încât pacienţii să nu ajungă în spitale, să ridicăm presiunea de pe unităţile sanitare. Aşa că, această vizită este extrem de importanta şi, la final, vom trage concluziile”, a afirmat, la rândul său, dr. Heather Papowitz, reprezentant OMS.

Managerul unităţii medicale, Cristian Oancea, a precizat că specialiştii OSM s-au arătat interesaţi, în principal, de circuitul pacienţilor, de metode de diagnostic şi tratament. 

”Sperăm în ajutorul dânşilor şi să vedem că se va termina acest val 4″, a afirmat medicul Cristian Oancea. 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

Ultimele știri