Regina Elisabeta a II-a a petrecut o noapte într-un spital din Londra

0
450

Regina Elisabeta a II-a petrecut noaptea de miercuri la spital pentru verificări preliminare. Monarhul se află acum la Castelul Windsor, a anunţat Palatul Buckingham, potrivit BBC.

Suverana în vârstă de 95 de ani a revenit joi de la un spital privat din centrul Londrei şi se găseşte în formă bună, a mai spus Palatul.

Miercuri a fost anunţat că regina a anulat o călătorie în Irlanda de Nord şi „a acceptat cu părere de rău” sfatul medicilor de a se odihni în zilele următoare, după un program încărcat de angajamente publice.

Joi noapte, Palatul Buckingham a transmis: „După sfatul medical de a se odihni câteva zile, regina a mers la spital miercuri după-amiază pentru unele investigaţii preliminare, revenind la Castelul Windsor la prânz şi se găseşte într-o stare bună”.

Regina a călătorit cu maşina la spitalul Edward VII din Marylebone, aflat la 32 de kilometri de Windsor, şi a fost consultată de specialişti. Din informaţiile BBC, verificările medicale nu au legătură cu Covid-19.

Internarea ei temporară a fost din motive practice, iar regina a revenit la biroul ei joi după-amiază.

Este prima dată când monarhul a fost internat în ultimii opt ani. În 2013, a prezentat simptome de gastroenterită.

Potrivit informaţiilor oficiale, calendarul de angajamente al reginei pentru luna octombrie cuprinde cel puţin 16 evenimente.

Sursa: Libertatea Zilei