Cioloş: Am încercat să negociem, premierul Cîţu nu a mai vrut să ne întâlnim. Nu e cazul ca PNL să ne dea lecţii nouă

0
469

Premierul desemnat Dacian Cioloş a declarat, vineri, că preşedintele PNL, Florin Cîţu, nu a mai vrut să se întâlnească cu el, adăugând că nu este cazul ca liberalii să dea lecţii USR cu cine să negocieze pentru formarea Guvernului, având în vedere că PNL a avut în trecut o alianţă cu PSD.

„USR nu va negocia cu PSD, cu PSD, de altfel, dacă ar fi să discutăm, a negociat PNL. Au avut un Guvern împreună, ei au avut o alianţă împreună, aşa încât nu cred că este cazul să ne dea nouă lecţii cu cine să negociem şi cu cine nu. Noi am fost foarte clari pe această linie şi vom fi în continuare. Ce vom face noi? Vom pregăti un program de guvernare cu măsuri care trebuie luate cât mai repede, le vom prezenta în Parlament, apoi parlamentarii vor decide dacă este momentul să dea un Guvern cu puteri depline României, care să treacă această perioadă de criză sau dacă vor să prelungească în continuare incertitudinea”, a afirmat Cioloş, într-o conferinţă de presă.

El a spus că a încercat să negocieze cu liberalii, însă Florin Cîţu nu a mai vrut să se întâlnească cu el.

„Am încercat să negociem, însă dincolo de discuţiile pe care le-am avut, premierul Cîţu nu a mai vrut să ne întâlnim. M-a informat care a fost decizia Biroului Executiv, de altfel a spus că a rămas cu aceeaşi decizie, că nu a schimbat mandatul şi că, în aceste condiţii, nu are sens să ne mai vedem. Noi rămânem în continuare deschişi cu discuţiile. Dar, majorităţile se demonstrează în Parlament”, a adăugat preşedintele USR.

Sursa: Mediafax