Florin Cîțu: Nu luăm în calcul carantinarea Bucureștiului. Ne gândim la alte măsuri

0
238

Premierul interimar Florin Cîţu a anunţat, joi, că nu se ia în calcul carantinarea municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov, unde rata de infectare a depăşit 15 la mie, dar se discută despre introducerea certificatului verde ”la orice activitate economică unde intrăm în contact cu persoane”.

Florin Cîţu a fost întrebat, joi, despre o eventuală carantinare a Capitalei şi a afirmat: ”Nu în acest moment, nu luăm această măsură. Şi anul trecut a fost discuţia despre carantinarea Bucureştiului şi nu a funcţionat, dar ne uităm la alte măsuri care să împiedice răspândirea virusului”. 

Premierul a precizat că s-a discutat cu ministrul Sănătăţii pentru a se cere certificatul verde pentru toate activităţile economice care implică un contact cu persoane din România. 

”La orice activitate economică pe care o avem în România, unde intrăm în contact cu persoane, să avem certificatul verde. Dacă dorim să avem economia deschisă, cred că este o măsură care ar ajuta foarte mult”, a mai declarat premierul interimar. 

Acesta a precizat că încă nu s-a discutat despre reducerea programului de funcţionare a agenţilor economici în weekend. 

Capitala şi judeţul Ilfov au trecut de rata de infectare de 15 la mie. 

 

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.