Iohannis: USR a abandonat guvernarea. E greu de negociat cu un fost partener care a votat să își dărâme guvernul

0
319

Președintele Klaus Iohannis a criticat, miercuri, decizia USR de a vota moțiunea de cenzură depuse de PSD, precum și lipsa soluțiilor după demiterea guvernului. Șeful statului spune că „e greu de negociat” cu USR, după ce au abandonat guvernarea.

 „USR a fost în guvern, a abandonat guvernarea, a votat împreună cu PSD și cu AUR pentru căderea guvernului din care a făcut parte. Aceștia sunt niște pași politici cu mare greutate și nu știu dacă partidele vor putea sau vor dori să treacă peste aceste lucruri. E greu de negociat cu un fost partener care a votat să își dărâme guvernul”, a declarat președintele.

Președintele a declarat că „dacă partidele nu se înțeleg, acest guvern interimar va rămâne în funcție până când se găsește o soluție.”

„Nu am convingerea că după prima rundă se va cristaliza o soluție. S-ar putea să fie nevoie de încă o rundă de consultări. Politica coalițiilor nu se face doar prin niște consultări la Cotroceni, se face între partide. Să lase discursul patetic și să discute concret: ce se poate face pentru România”, a mai spus președintele.

 „Nu exclud niciun pas constituțional”, a spus Klaus Iohannis, întrebat despre posibilitatea declanșării alegerilor anticipate.

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.