Ziua moțiunii de cenzură! Florin Cîțu: USR joacă alba-neagra cu guvernarea. Nu e un joc de copiii răsfățați

0
345

Premierul Florin Cîțu a lansat, de la tribuna Parlamentului, un atac la foștii parteneri de guvernare, în condițiile în care USR a anunțat că votează moțiunea de cenzură depusă de PSD.

„Astăzi a murit moralitatea. Moțiunea PSD, cel mai mare inamic, este susținută și votată de USR. Așa zișii reformiști s-au aliat cu PSD și cu extremiștii. Dragi români, ați foști trădați. S-au făcut frați cu PSD pentru a-l înlătura pe singurul om care i-a pus la treabă și i-a împiedicat să se joace cu viețile românilor. Le-am arătat clar. Cu mine premier guvernarea nu e un joc de copiii răsfățați”, a spus Cîțu.

„Sunt dezamăgit. USR joacă alba-neagra cu guvernarea. Vrea să revină la guvernare cu un șef mai indulgent. Dragi români, îmi cer scuze că am avut încredere în USR. Adevărata față a USR am văzut-o astăzi. Socialismul e puternic în aceștia. Simt în rândurile parlamentarilor USR o nostalgie după Guvernul Zero”, a continuat el.

„Poate ne lămuresc și ce plan au după moțiune. Cheia pentru rezolvarea crizei politice este la USR. Dar preferă să lase România fără guvern în plină criză sanitară. Responsabilitatea pentru tot ceea ce urmează este la USR”, a mai spus Cîțu.

El i-a acuzat pe parlamentarii USR că votează o moțiune în care foștii miniștri USR sunt criticați și considerați „incompetenți”.

„Năsui votează astăzi pentru moțiunea în care PSD spune că este incompetent. PSD spune că nu s-a inaugurat nici un kilometru de autostradă. Incompetență la transporturi? Drulă zice că da. Cum era aia cu „zombie politic”? Astăzi votezi că ai fost incompetent și vrei să te întorci în Guvern? Nu se va întâmpla. Incompetență la Sănătate? USR zice că da. Bine, și eu zic că da”, a continuat el.

„Prin votul de astăzi USR recunoaște că a avut miniștri incompetenți în ministerele pe care le-a ocupat. Nu mai au ce căuta la guvernare. Am fost prea indulgent cu incompetența și amatorismul acestor miniștri. Trebuia să îi demit mai devreme. Am tolerat o echipă de incompetenți pentru voi dragi români, că poate fac reforme. Nu voi mai permite așa ceva”, a mai spus Cîțu.

„Măcar astăzi USR e transparent. Stă lângă PSD unde îi este locul, dar mai ales recunoaște că nu a făcut nimic la guvernare. Și-au bătut joc de sistemul de sănătate. Au avut bani și nu au pregătit valul patru. Au lăsat ministerul sănătății fără ministru în plină criză. Un gest criminal. Ați arătat lașitate și iresponsabilitate. În timp ce spitalele nu erau pregătite de valul patru, USR se gândea cum să facă o agenție cu mii de euro salarii pe lună”, a adăugat el.

„Ați mințit și ați trădat și v-ați aliat cu partide extremiste. Le-ați arătat românilor că vă plasați împotriva stabilității politice. Foarte bizar cum ceea ce USR numea penali ieri au devenit azi pentru USR. Alături de corupți nu veți ajunge nicăieri”, a mai spus premierul.

 

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.