Liderul PSD, după căderea Guvernului Cîțu: „Vom merge la alegeri anticipate”

0
319

Partidul Social Democrat are o singură decizie – alegerile anticipate şi are în vedere, în condiţiile creării unei majorităţi politice, un guvern de specialişti până la eventualul scrutin, a declarat, marţi, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

“Mingea este la domnul preşedinte. Şi Constituţia este în acest sens”, a afirmat liderul social-democrat, după ce moţiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Florin Cîţu a fost adoptată de Parlament.

Întrebat cu privire la eventuale consultări la Cotroceni cu preşedintele Klaus Iohannis, Ciolacu a răspuns: “Urmează să aşteptăm invitaţia de la preşedintele României şi, în forurile Partidului Social Democrat, vom decide dacă vom merge sau nu”.

El a subliniat faptul că este nevoie să fie depăşit “momentul de isterie politică” şi să se intre ”într-o zonă responsabilă şi constituţională”.

“Momentan, Partidul Social Democrat are o singură decizie: decizia e că vom merge la alegeri anticipate. (…) Aşteptăm mesajul de la preşedintele României. Din punctul nostru de vedere, alegerile anticipate reprezintă un act democratic. Este un act democratic prin care au trecut toate statele europene”, a arătat el.

Totodată, preşedintele PSD a spus că, “dacă se creează o majoritate politică, cu reprezentare în Parlamentul României, împreună cu preşedintele României, putem stabili un guvern de specialişti până vor avea loc alegerile anticipate”

 

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.