Florin Cîțu: Parlamentarii PNL vor participa la moțiunea de cenzură de marți, dar nu vor vota

0
330

Premierul Florin Cîțu, președintele PNL, a anunțat că liberalii vor participa la ședința pe care o are programată marți plenul Parlamentului, dar nu vor vota moțiunea de cenzură.

„Este o decizie pe care o luăm de fiecare dată când avem astfel de situații. Parlamentarii Partidului Național Liberal vor participa la moțiunea de mâine (marți, n.r.), dar nu vor vota, deci vor fi prezenți, nu vor vota. Aceasta este decizia luată astăzi în BEX. Celelalte au fost doar discuții politice referitoare la strategia noastră în perioada următoare”, a declarat premierul, luni, după ședința Biroului Executiv al PNL.

Întrebat ce va face PNL dacă Guvernul va fi demis la moțiunea de cenzură de marți, Florin Cîțu a explicat:

„În primul rând, de mâine, dacă trece această moțiune, așa cum v-am mai spus, toate scenariile sunt pe masă, orice scenariu este pe masă. Mă voi uita către această nouă coaliție condusă de PSD, înțeleg, coaliția PSD-USR-AUR, dacă au un plan, eu sper că nu vor doar să dea jos Guvernul și după aceea să se uite cum țara rămâne în haos. Vom vedea ce propunere vine de la această nouă majoritate și ne vom face și noi planurile în funcție de aceasta – dar, repet, după moțiunea de mâine, toate sunt valabile. Eu cred că va fi, totuși, o propunere de premier a PSD susținută de USR și AUR, și vom vedea”.

Întrebat ce se va întâmpla cu parlamentarii PNL dacă aleg să voteze moțiunea, Florin Cîțu a precizat:

„Statutul Partidului Național Liberal este foarte clar, îi vom avea în discuție în următorul BPN pe cei care vor vota – dacă va fi cineva, dar eu nu cred că există vreun parlamentar liberal care să voteze alături de PSD, USR și AUR o moțiune”. Întrebat dacă se va propune excluderea lor, el a adăugat: „Vom discuta în BPN”.

 

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.