Semnal de alarmă din partea unui medic: România trece printr-o catastrofă umanitară

0
302

Medicul Adrian Wiener atrage atenția într-o postare pe Facebook că România trece printr-o catastrofă umanitară, din cauza celui de-al patrulea val al pandemiei de COVID-19. El subliniază că în ultimele 24 de ore România a înregistrat o mortalitate peste dublul Europei.

„România trece printr-o catastrofă umanitară. În ultimele 24 de ore am înregistrat o mortalitate peste dublul Europei şi de 6 ori mai mult decât media lumii. 10.000 de persoane internate în spital, dintre care 300 de copii. Peste 1000 de oameni cu formă severă sau critică de boală luptă pentru fiecare respiraţie pe un pat de ATI. Din totalul deceselor raportate ieri în lume 5% sunt români. 11,5% din decesele Europei sunt în România.

Covârşitoarea majoritate a acestor decese erau evitabile; prin vaccinare, prin măsuri de protecţie”, a scris vicepreşedintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor Adrian Wiener, pe pagina sa de Facebook.

Conform medicului şi deputatului USR-PLUS, cauzele pentru care am ajuns la această implozie socială sunt următoarele:

„Scăderea încrederii în autorităţi, în decidenţi, în clasa politică; de înţeles după 30 de ani de viermuială, impostură, jaf şi exhibiţionism politic înfiorător; Atomizarea societăţii în care trăim; lipsa acuităţii pentru binele comun; zidurile pe care le-am ridicat în jurul nostru.

Lipsa coeziunii face aproape imposibil efortul colectiv necesar în cazul unei catastrofe; Gradul redus de alfabetizare ştiinţifică;

lipsa gândirii critice; vocea criminală a antivacciniştilor militanţi a răzbătut şi are ecouri în mult prea mulţi dintre compatrioţii noştri: “vaccinul îţi modifică ADN-ul, ”devii infertil”, ”e un experiment”, ”e doar o gripă”, “asasinii”, “botniţele” – expresii care au ucis şi vor continua să ucidă oameni. La propriu.

Politizarea crizei sanitare – hienele politice care au decredibilizat permanent orice măsură, orice îndemn, orice decizie pentru a mai câştiga “favorabilitate” sau “intenţie de vot” sau care or mai fi indicatorii de prin sondaje.

Avem un partid care a asumat doctrinar antivaccinismul; aceşti oameni au cimitire în spate. Au întreţinut constant şi susţinut ezitarea la vaccinare”, a precizat Wiener.

 

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.