Ludovic Orban: Florin Cîțu are șanse minime să rămână premier

0
324

Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților, a declarat că Florin Cîțu, cel care a câștigat, în detrimentul său, șefia PNL, are șanse minime să mai rămână premier. Orban a remarcat ironic ce mare maestru al politicii trebuie să fie Cîțu de vreme ce a reușit să atragă împotriva Guvernului nu doar una, ci două moțiuni de cenzură.

Întrebat ce legitimitate ar mai avea Cîțu să rămână în fruntea PNL dacă Guvernul pe care îl conduce va pica prin moțiune de cenzură, Orban a răspuns:

„Eu le-am comunicat delegaților de la congres faptul că Florin Cîțu are șanse minime de a rămâne în funcția de premier”.

„În funcția de președinte al partidului a fost ales, așa cum a fost ales… cu încălcarea grosolană a unui principiu fundamenal al democrației, anume liberatatea exercitării dreptului de vot”,a continuat Orban.

Întrebat dacă i va cere demisia lui Cîțu, Orban a spus: „Deocamdată suntem la Birourile permanente reunite pentru programarea moțiunilor de cenzură. Eu voi accționa conform reglementărilor, deciziilor CCR. La moțiunile de cenzură voi vota împotrivă.

Amintim că judecătorii CCR au stabilit, marți, că moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS și AUR trebuie să ajungă la vot. În paralel, PSD a depus o altă moțiune de cenzură. Calendarul de vot urmează să se stabileacă.

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.