Acest oraș a atins o rată de infectare de 7,17, dar copiii merg în continuare la școală

0
262

Timişoara a ajuns la o rată de infectare de 7,17 la mie, de la 6,58 duminică. Copiii continuă totuși să meargă la școală și grădiniță și în această săptămână.

Luni este așteptată o decizie a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență prin care, potrivit legii, ar urma să fie instituită carantina de noapte în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

Reevaluarea situației epidemiologice s-a făcut vineri, 24 septembrie, când rata de infectare în municipiu era sub 6. Prin urmare, copiii din Timișoara continuă să meargă la școală. Reamintim că în localitățile în care rata de infectare trece de 7,5 se instituie carantina de noapte pe toată durata săptămânii.

Conform datelor publicate luni de Prefectura Timiș, luni, rata de infectare în Timișoara a ajuns la 7,17 la mia de locuitori. Cea mai mare incidență a cazurilor COVID-19 în județul Timiș esta la Moravița – 10,51.

În spitalele din judeţ sunt internaţi 325 de bolnavi cu COVID-19, iar în secţiile ATI sunt 39 de cazuri.

Luni este așteptată o decizie a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență prin care, potrivit legii, ar urma să fie instituită carantina de noapte în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Elevii și preșcolarii continuă totuși să meargă la școală și grădiniță și în această săptămână, pentru că reevaluarea situației s-a făcut vineri, 24 septembrie, când rata în municipiu era sub 6, scrie tion.ro.

Potrivit unei Hotărâri adoptate joi de către guvern, în localitățile în care rata de infectare trece de 6 la mie, dar nu depășește 7,5, va fi instituită carantina de noapte în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

Sunt exceptate însă persoanele vaccinate anti-COVID, care vor putea ieși din casă și în intervalul 05.00-20.00.

În localitățile în care rata de infectare este mai mare de 6, dar nu depășește 7,5, magazinele vor fi închise de la ora 18.00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

În localitățile în care rata de infectare trece de 7,5 se instituie carantina de noapte pe toată durata săptămânii.

 

Sursa: Libertatea Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.