Câte paturi ATI pentru pacienții Covid-19 sunt disponibile în toată țara?

0
234

Un număr de 23 de paturi ATI sunt disponibile la nivel naţional pentru pacienţii cu COVID, iar în Bucureşti sunt disponibile doar două astfel de paturi, anunţă vineri Grupul de Comunicare Strategică.

”În data de 24 septembrie 2021, conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional există 1239 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19. De asemenea, 1116 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii ţări. În Bucureşti sunt avizate de DSP 254  de paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19. La nivel naţional sunt libere 23 paturi ATI pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2, iar în Bucureşti sunt  2 paturi libere la acest moment”, anunţă Grupul de Comunicare Strategică.

Se lucrează în continuare pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

În procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare.

Situaţie paturi ATI destinate pacienţilor de Covid-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2, neocupate: Bihor -1

Bucureşti-2, Cluj-3, Constanţa-1, Covasna – 1, Dolj-4, Harghita-2, Mureş-2, Sibiu -5, Timiş-2.

Sursa: Libertatea Zilei