A murit actorul Willie Garson, cunoscut pentru rolul lui Stanford din „Sex and the City”

0
316

Actorul american Willie Garson, cunoscut în special pentru rolul impresarului Stanford Blatch din serialul „Sex and the City” („Totul despre sex”), a murit la vârsta de 57 de ani.

Anunţul a fost făcut de fiul acestuia, informează BBC miercuri.

Cauza morții actorului nu a fost dezvăluită, dar, potrivit revistei People, actorul suferea de cancer pancreatic.

În serialul de succes produs de HBO, el a jucat rolul prietenului şi confidentului lui Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker), iar recent filma pentru spin-off-ul „And Just Like That…”.

Producătorul executiv al „Sex And The City”, Michael Patrick King, a precizat că Garson a lucrat „chiar şi când era bolnav”, însă nu a oferit alte detalii.

Născut William Garson Paszamant în New Jersey în 1964, Garson a studiat teatrul şi a obţinut un masterat în arte plastice de la Yale School of Drama.

Garson a acceptat apoi roluri secundare în seriale populare de televiziune din anii ’80, cum ar fi „Cheers”, „Family Ties” şi „LA Law” şi a apărut în serii de succes din anii ’90 ca „The X-Files”, „Boy Meets World” şi „Friends”.

În 1998 a debutat „Sex and the City”, unde Garson l-a interpretat de-a lungul sezoanelor pe Stanford Blatch, rol pe care l-a reluat şi în cele două filme ale francizei.

Garson a jucat în peste 70 de filme, printre care „Groundhog Day”, „There’s Something About Mary” şi „Fever Pitch”.

Sursa: Libertatea Zilei