Noi reguli: În anumite locuri din Timişoara masca de protecţie a devenit obligatorie

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă Timiş, întrunit vineri într-o şedinţă online convocată de subprefectul Ovidiu Drăgănescu, a decis ca masca de protecţie să devină obligatorie în jurul şcolilor, după ce în ultimele 24 de ore au fost confirmaţi cu coronavirus 53 de copii, majoritatea elevi. 

CJSU Timiş a decis că, de luni, 20 septembrie, devine obligatorie purtarea măştii de protecţie în jurul unităţilor de învăţământ din tot judeţul.

„Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis că pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu virusul SARS-CoV-2, este obligatorie purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere gura şi nasul, pe o rază de 50 de metri în jurul unităţilor de învăţământ, pentru persoanele care staţionează în acest perimetru, începând cu data de 20 septembrie 2021”, se arată în hotărârea CJSU Timiş.

Potrivit DSP Timiş, din totalul de 316 persoane identificate pozitiv în ultimele 24 ore cu COVID-19, în judeţul Timiş, 53 de persoane au vârsta sub 18 ani.

Vineri, conform datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică, rata de infectare la o mie de locuitori, în judeţul Timiş, este 2,08, iar la Timişoara – 2,58 la o mie de locuitori.

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri