Iohannis, mesaj pentru spitale: Pandemia de COVID-19 nu s-a încheiat și vă solicit să acționați prompt în acest al patrulea val

0
436

Imunizarea unui număr cât mai mare de persoane, comportamentul preventiv și respectarea măsurilor sanitare sunt soluțiile pentru a depăși cu bine și această nouă perioadă complicată din punct de vedere epidemiologic, a declarat Președintele României, Klaus Iohannis, la Spitalul Militar Central, unde printre altele a transmis un mesaj de mobilizare către unitățile sanitare direct implicate în lupta cu pandemia de COVID-19.

 „Unitatea dumneavoastră este locul unde haina militară capătă o a doua valență, ghidată de Jurământul lui Hipocrate, de abnegație și luptă necontenită pentru salvarea de vieți. Cei 190 de ani de existență ai acestei prestigioase instituții marchează repere importante ale dezvoltării ramurii medicinei militare și se leagă indisolubi de personalități de excepție care au contribuit definitoriu la dezvoltarea școlii de medicină românești. Astăzi, rolul spitalului militar central rămâne unul fundamental, de continuator al tradiției militare și de asigurare a performanței actului medical. Mobilizarea excepțională în răspunsul la pandemia de COVID-19, precum și implicarea dumneavoastră în campania de vaccinare demonstrează capacitatea exemplară de a garanta protejarea și apărarea cetățenilor noștri”, a declarat șeful statului, la aniversarea celor 90 de ani de existență ai Spitalului Militar Central.

 „Pandemia de COVID-19 nu este însă încheiată și vă solicit atât dumneavoastră, cât și celorlalte unități sanitare direct implicate să acționați prompt în acest al patrulea val. Știm deja care sunt măsurile care trebuie luate la nivelul spitalelor și sunt convins că veți depune toate eforturile pentru salvarea vieții semenilor noștri. Cea mai bună armă împotriva acestui virus rămâne însă vaccinarea. Imunizarea unui număr cât mai mare de persoane, comportamentul preventiv și respectarea măsurilor sanitare sunt soluțiile pentru a depăși cu bine și această nouă perioadă complicată din punct de vedere epidemiologic”, a subliniat președintele Klaus Iohannis.

 

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.