Florin Cîțu, anunț despre certificatul verde

0
460

Premierul Florin Cîțu a precizat că folosirea certificatului verde este una dintre propuneri ca aceste activităţi să rămână deschise.

Florin Cîţu a fost întrebat, miercuri, la finalul şedinţei de Guvern, când va fi aprobată utilizarea certificatului verde pentru diverse activităţi.

„Nu vreau să mai închidem activităţi economice peste 3 la mie. Ca să rămână deschise aceste activităţi trebuie să avem o formă de monitorizare. Certificatul verde, mai ales că acum avem se poate verifica şi prin acel cod QR foarte simplu, este una dintre propuneri ca aceste activităţi să rămână deschise, dar pe baza unui certificat verde. Restaurantele pot rămâne deschise pe baza unui certificat verde, e o propunere, vedem dacă va fi aprobată în CNSU. Ideea este că vorbim după aceea de personalul din restaurante trebuie să poarte mască tot timpul, sunt câteva condiţii, dar pornind de la ideea de bază că nu vrem să mai închidem activitatea economică peste 3 la mie. Acum avem şi vaccin, avem şi un mod de a verifica dacă cineva a fost vaccinat, a fost testat sau a trecut prin boală. Este un mod de a menţine economia deschisă, dar în acelaşi timp de a păstra şi anumite reguli”, a declarat Florin Cîţu.

 

Sursa: Libertatea Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.