Este oficial! Această țară a scăpat de coronavirus: 90% din populație a fost vaccinată

0
214

O țară a reușit să scape de tulpina Delta și să vaccineze 90% din populație. În timp ce lumea se confruntă cu valul 4 al pandemiei, alimentat de varianta Delta, Chile înregistrează cel mai mic număr de cazuri de COVID-19 din martie 2020.

Țara a imunizat 87% din populația eligibilă, iar de săptămâna aceasta sunt vaccinați și copiii cu vârste între 6 și 11 ani, relatază CNN.

De când a început imunizarea populației împotriva COVID-19, în februarie, Chile a fost lăudat la nivel internațional pentru campania de vaccinare de succes. Potrivit ultimelor rapoarte ale Ministerului Sănătății, aproape 87% dintre chilienii eligibili sunt complet vaccinați.

Țara sud-americană este, astfel, printre națiunile cu cea mai mare pondere a persoanelor imunizate din toată lume.

Această rată ridicată de vaccinare a dus la scăderea numărului de cazuri, dar Chile nu intenționează să reducă măsurile de precauție.

Săptămâna trecută, guvernul a anunțat că țara va deveni una dintre puținele din lume care va aproba vaccinarea cu vaccinul chinezesc CoronaVac pentru copii cu vârste cuprinse între 6 și 11 ani. Imunizarea acestei categorii a început luni.

Chile a încheiat contracte cu mai mulți producători de vaccinuri și a participat la testele clinice pentru mai multe dintre acestea, pentru a avea prioritate la achiziții.

Sursa: Libertatea Zilei