Orban: Susțin programul de investiții, dar fără să afectăm coeziunea coalitiei

0
363

Președintele PNL Ludovic Orban a declarat, miercuri, în contextul scandalului din guvern pe adoptarea proiectului „Anghel Saligny”, că susține acest nou PNDL, dar fără să afecteze coaliția de guvernare. „Trebuie căutată o formă de înțelegere pentru a fi adoptat cât mai repede proiectul”, a declarat Ludovic Orban.

Acesta a precizat că premierul este cel care ia decizia, însă trebuie căutată o formă de înțelegere.

„Premierul este cel care până la urmă ia decizia. Eu am condus un guvern monocolor, acum este un guvern de coaliție. Trebuie căutată o formă de înțelegere pentru a fi adoptat cât mai repede proiectul pentru că este foarte important pentru dezvoltarea comunităților locale.

Președintele PNL a mai spus că va face tot ce este necesar pentru adoptarea actului normativ care prevede investiții în valoare de 50 de miliarde de lei pentru autoritățile locale până în 2028.

„Eu voi face tot ce este posibil pentru a menține această coaliție și în același timp pentru a adopta acest proiect de care au nevoie comunitățile locale. Eu sunt adeptul dialogului. Sper că motivul adoptării acestui proiect, de care eu vorbesc de la începutul lunii ianuarie, se face pentru scopul real, pentru dezvoltarea infrastructurii în comunitățile locale”, a mai declarat Orban, întrebat dacă decizia premierul de a introduce cât mai repede proiectul pe ordinea de zi are legătură cu Congresul PNL.

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.