Mihăilă: Peste 70 de copii infectaţi cu Covid-19 sunt internaţi în secţiile de terapie intensivă

0
480

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, că peste 70 de copii infectaţi cu noul coronavirus sunt internaţi în secţii de terapie intensivă, unii dintre aceştia cu forme „deosebit de severe”, alţii cu forme moderate şi „relativ uşoare”.

„Ieri, numărul de copii raportat în secţiile de terapie intensivă depăşea 70. Sunt peste 70 de copii cu infecţie cu coronavirus internaţi. Unii dintre ei sunt cu forme deosebit de severe şi ventilaţi, avem un număr mic de astfel de copii. Alţi sunt cu forme moderate, alţii sunt cu forme relativ uşoare. Ce trebuie să înţelegem, că fiecare dintre copiii care sunt internaţi pe secţiile de terapie intensivă şi au forme moderate şi severe provin din familii nevaccinate şi vorbim aici inclusiv de bebeluşi de sub şase luni care sunt internaţi împreună cu mamele pozitive nevaccinate”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Ioana Mihăilă a afirmat că se va accepta învăţământ online pentru copiii de până la 12 ani cu afecţiuni cronice „dintr-o sferă mai largă”.

„Pentru copiii de peste 12 ani, se recomandă ca aceşti copii care au boli cronice care sunt la risc să se vaccineze, dar pentru copiii care au imunodeficienţe fie ca o boală primară, fie dobândite ca urmare a unor tratamente, chiar dacă sunt vaccinaţi, se permite să continue învăţământul online”, a explicat demnitarul.

Potrivit ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, copiii cu imunodepresie moderată sau severă, pacienţii oncologici, cei cu boli autoimune cu certificare medicală au dreptul să rămână, la solicitarea lor, în sistem online, şcoala având datoria să le asigure acest tip de predare.

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.