Nouă metodă de înșelătorie: „Vaccinul la chiuvetă”

0
357

A fost deschisă o anchetă şi un dosar penal după ce mai mulţi pacienţi cu forme severe de COVID-19 au fost internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara. Pacienții internați deţineau certificate de vaccinare.

La Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara au fost internate mai multe persoane cu forme severe de COVID-19 care nu apar în cazul celor vaccinaţi, deşi figurează în sistemul de vaccinare ca fiind imunizaţi. Situaţia a fost semnalată de managerul unităţii medicale, medicul Cristian Oancea.

Polițiștii din Timiș spun că este vorba despre o nouă metodă de înșelătorie numită  ”vaccinului la chiuvetă”.

 „Ca urmare a informaţiilor apărute în spaţiul public, precum că persoane infectate cu virusul SARS COV2, internate într-o unitate spitalicească din municipiul Timişoara, ar deţine certificate de vaccinare susceptibile a fi nereale, vă comunicăm faptul că, structurile specializate din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş au demarat verificări în vederea clarificări tuturor aspectelor şi luarea măsurilor legale care se impun. A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals intelectual şi zădărnicirea combaterii bolilor”, transmit reprezentanţii IPJ Timiş.

Potrivit anchetatorilor, există suspiciuni că unii medici de familie, înscrişi în programul de imunizare a populaţiei aruncă serul vaccinului la chiuvetă, în loc să îl administreze pacienţilor, în timp ce pacientul este înscris în sistemul de vaccinare ca fiind imunizat, deşi inocularea nu a avut loc. Poliţiştii numesc această metodă ”vaccinul la chiuvetă”.

 

Sursa: Libertatea Zilei