Nicușor Dan face promisiuni: Parcurile din București „vor arăta așa cum trebuie”

0
352

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a preluat conducerea interimară a ALPAB.

Șeful Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB) a fost demis. Primarul Capitalei a promis că în doi ani de zile, parcurile din București „vor arăta așa cum trebuie”.

„Am preluat interimar conducerea ALPAB, sunt practic director ALPB până voi face o evaluare pe ce se întâmplă în ALPAB. Pentru moment director interimar sunt eu și îmi asum răspunderea pentru ce se întâmplă. Vom face o analiză pe ce se întâmplă, a oamenilor care sunt în instituție, când vom face un concurs de directori vom anunța”, a spus Nicușor Dan.

Primarul s-a „scuzat” spunând că în acest an nu au fost bani pentru a face investiții în parcuri, dar că în doi ani ele vor arăta „cum trebuie.”

„Într-o săptămână, Cișmigiu o să arate așa cum trebuie, mai puțin lucrările de investiții, asfaltare de alei. Nu avem bani acum. Luăm parcurile pe rând, începem cu Cișmigiu, apoi Herăstrău, Carol.”, a spus primarul general.

Nicușor Dan a mai spus că vor fi desființate cele două companii municipale care se ocupau de curățenia în parcul Cișmigiu.

„O să avem o ședință de consiliu pe 1 septembrie, printre subiectele care vor fi discutate este desființarea companiei de parcuri, desființarea companiei de arbori. Acum în contractul de delegare era o clauză de exclusivitate, ALPAB chiar dacă avea oameni nu putea să vină să întrețină un spațiu verde. După 1 septembrie, putem avea oameni de la ALPAB”, a adăugat el.

Nicușor Dan a explicat și de unde au pornit problemele legate de întreținerea parcurilor: „Nu a funcționat colaborarea între ALPAB și compania de parcuri. Compania a făcut lucrări de mântuială. Chiar dacă au fost plătiți să salubrizeze aleile să tundă iarba, au făcut asta de mântuială și bucureștenii au văzut-o. În compania de parcuri există un contract colectiv de muncă cu multe salarii compensatorii care fie că le dădeam de lucru, fie că nu le dădeam, oamenii ăștia erau plătiți până la 31 decembrie 2021. Am ales soluția rezonabilă să lucrăm cu ei până la sfârșitul anului.”

Sursa: Libertatea Zilei