Managerul Spitalului Victor Babeș din București: Oameni sănătoși au murit cu zile din cauza COVID pentru că nu erau vaccinați

0
385

Managerul Spitalului „Victor Babeș” din București, dr. Simin Aysel Florescu, susține că valul 4 al pandemiei de COVID-19 afectează mulți tineri, care ajung la spital în stare gravă.

La Spitalul Victor Babeș s-au înregistrat în ultima perioadă decesele unor bărbați de 32, 37, 53 și 62 de ani, nevaccinați, fără comorbidități.

„Nu aveau niciun fel de boli, erau oameni sănătoși, care au murit cu zile pentru că nu erau vaccinați și au venit la spital foarte târziu, cam a zecea zi de la debut, ceea ce a făcut sarcina noastră foarte grea”, a afirmat Simin Florescu, potrivit G4media.

 „Deja, în mai multe țări ale lumii se vorbește despre cazuri la copii, în afară de cele la adulții tineri pe care le vedem noi deocamdată. Este vorba de o tulpină care, din fericire, este încă acoperită de vaccinurile existente. Avem armele cu care să luptăm împotriva acestei tulpini, de ce nu le folosim? Aceasta este întrebarea și stupefacția noastră, a doctorilor, de ce nu se vaccinează populația? De ce trebuie să fim puși în situația să explicăm unor familii tinere că nu îi mai putem salva pe tații lor și pe soții lor?”, a mai spus medicul.

Întrebată dacă a văzut ca medic vreun pacient cu o evoluție dezastruoasă care să fi regretat că nu s-a vaccinat, dr. Simin Florescu a răspuns:

„Din păcate, la cei care au ajuns să decedeze prin COVID n-au mai apucat să-și exprime această opțiune, dar am auzit din partea familiilor aceste remarci și aceste regrete care erau mult prea tardive”.

Sursa: Mediafax